Proiectele noastre

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus.  Vestibulum ante ipsum primis in faucibus Donec rutrum congue leo eget malesuada. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus.  

Power of theatre -ACT your Human Rights - 2016

În luna mai 2016, Gabriela Dinu-Teodorescu a fost trainer/formator în metode de teatru aplicat în contextul educatiei pentru drepturile omului, proiect realizat în Albania de cãtre organizatia localä Youth 4 Society în cadrul unui proiect international finantat prin programul Erasmus*.
Pe parcursul celor 6 zile de curs, participanti din 7 täri (Albania, Regatul Unit al Marii Britanii, Turcia, Kosovo, Macedonia, Italia, România) au învãtat despre drepturile omului si despre metode de teatru ce pot fi folosite pentru a evidentia probleme legate de abuz si încälcare a drepturilor omului în comunitätile lor.

Scoala Altfel - 2016

Începând cu anul çcolar 2016-2017 fiecare çcoalá are posibilitatea de a-si alege momentul din an în care sã deruleze Säptämâna Altfel, astfel cä în 2016 am avut douä momente în care am fãcut activitäfi în licee, cu liceeni si nu numai.

Prima parte – aprilie 2016
O echipá de 6 liceeni din Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu si Liceul Teoretic Banjamin Franklin au lucrat împreuná cu Gabriela Dinu-Teodorescu la crearea unei piese de teatru forum despre o poveste atãt de prezentá în liceele din toatä
lumea: bullying sau hãrtuire.
Povestea a venit de la una dintre fete, care a dat contur çi substantä personajului opresat. Adolescentii nostri au vrut sá aducä pe scená si accidentul de la Colectiv, dar mai mult poate neînfelegerea dramei ce a apärut în viafa multora în aceea noapte. Opresata din piesá asculta muzicä rock si era discriminatã si abuzatá verbal si emo{ional din aceastã cauzá. Spre finalul piesei se închide din ce în ce mai mult în ea, nu mai comunicã nici chiar cu prietena ei cea mai bunä, începe sä fumeze, are tráiri depresive si gânduri negre îi trec prin minte. Situatia, asa cum au vãzut-o si spectatorii continea un risc ca eleva noastrã sá încerce sä se sinucidä. Consecinta luatã din realitate, din viafa unei fete care ajunge sá creadä cä nu mai existä o iesire.
Reprezentatiile au fost în Liceul Teoretic Benjamin Frankilin din Bucuresti, Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda tot din Bucureçti si Colegiul Tehnic lon Creangã din Târgu Neamt în luna aprilie 2016,

A doua parte – octombrie/noiembrie 2016
În luna octombrie am dat curs unei dorinte mai vechi de a crea o echipä de teatru educational, împreunä cu care sá punem în scenã piese de teatru (forum, social, educational, comunitar etc.) pe tematici care prezintá interes pentru noi sau care sunt semnalate si cerute de altii. Asa cä, la frnal de octombrie ne-am întâlnit, voluntari mai vechi çi mai noi, sä lucräm la o piesá pentru Colegiul Tehnic Ion Creangã din Târgu Neamf. Tema am ales-o noi, pe baza propunerilor doamnei Directoare çi am construit o piesä în care problemele de comunicare din familie, anturajul çi tentafia consumului de droguri se îmbinä nefericit si provoacá serios viitorul unui adolescent.

Au avut loc douá reprezentatii, una în Târgu Neam{ la Casa de Culturã si una în Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu din Bucuresti în luna noiembrie 2016.
Rezultatele pot fi mãsurate în peste 350 de elevi si profesori care s-au implicat în poveste si au dorit sä schimbe destinul personajului propus de noi prin mäsuri mai restrictive, mai directe (interzicerea iesirii din casä, refuzul mamei de a-l da bani, iubita care îl pãrãseste) sau mai conciliante si suportive (disculii ale profesoarei cu elevul si cu mama, discutii ale prietenei). Realitatea din piesá nu este departe de cea a liceenilor, care se simt neîntelesi, träiesc intens tot ce li se întâmplá si de multe ori nu au un sprijin în families au în prieteni si cautä modalitäti prin care sä depáseascá situatiile dificile, modalitäti nu întotdeauna sánátoase si sigure.

"You're welcome" - 2016

In anul 2016, am fost parteneri în proiectul “You’re welcome”, un schimb de tineri pe tema refugiatilor, comunicarii interculturale si a ospitalitatii, realizat de asocialia Youth Network din Danemarca/Copenhaga prin programul Erasmus*.
Tabára internationalã a avut loc între 2l si 28 martie 2016 în Stenløse Copenhaga si a gázduit peste 50 de tineri din 8 tári europene, lucrãtori de tineret si voluntari implicati în organizatii de tineret.
Tabara este organizatá în cadrul proiectului cu acelasi nume, finantat de Erasmus *, agentia din Danemarca. În contextul actual, al numärului crescut de refugiati ajunsi în diverse täri europene, comunicarea inter-culturalä devine importantã pentru integrarea lor socialã si economicä. Viitorul locuitorilor tärilor Europene este unul intercultural, iar cresterea abilitalilor de gäzduire si acceptare a diferentelor culturale devine mai importantá ca oricând.

​Parteneri:
l. Copenhagen Youth Network – Denemarca(gazda)
2. Argus Group – Bulgaria
3. Horizons For Youth – Grecia
4. Lélektér Alapítvány – Ungaria
5. KRACANIE PO VODE – Slovacia
6. JTF DSE – Ungaria
7. WalkTogether – Bulgaria
8. Stowarzyszenie Youth Human Impact – Polonia
9. Vsl Inovaciju biuras – Lituania
10. MultiCultural Foundation – Romania
I l. Stowarzyszenie Sztukater – Polonia
12. AVATAR Association – Romania.

Forum al Tinerilor Romi - împotriva discursului instigator la urã - 2016
Tabãra de varã organizatå de Ministerul Tineretului si Sportului - 2016

Aceasta a fost o altä activitate la care am luat parte – activitate voluntarä ca facilitator/trainer a taberei de varä pe tema voluntariatului. Tineri din toatä lara (24) au participat timp de 5 zile la tabära de varä în care au învätat despre legea voluntariatului, documente necesare organizaliei ci voluntarilor, selectie, motivare si managementul voluntarilor, precum si despre cum pot scrie proiecte potrivite grupului tintã cu care lucreazá (studenti, voluntari ai asociatiei).

Connector 2016 - eveniment organizat de ANPCDEFP

 

Ajută-ne să avem un impact în continuare!

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Donec velit neque, auctor sit amet aliquam vel, ullamcorper sit amet ligula. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui.

Am adunat până acum 50.000 de lei

Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Proin eget tortor risus. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luc

Sponsori noștri

Cum mă pot implica?

Sună la  0724 744 184 pentru a dona sau contactează-ne pentru a te implica.

Program de voluntariat

Sed porttitor lectus nibh. Donec sollicitudin molestie malesuada. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere

Sponsorizare

Sed porttitor lectus nibh. Donec sollicitudin molestie malesuada. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Donec sollicitudin Sed porttitor lectus nibh. Donec sollicitudin

Donează 3,5%

Sed porttitor lectus nibh. Donec sollicitudin molestie malesuada. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Donec sollicitudin Sed porttitor lectus nibh. Donec sollicitudin

Hai să povestim!

Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Proin eget tortor risus.

Adresa de corespondență

Telefon: 0724 744 184