• contact@asociatia-avatar.ro
  • 0731 544 469

Nominalizări

Asociația AVATAR din București este nominalizată pentru proiectul FUSION – Facem Un Spectacol În Orașul Nostru, inspirat din povești clasice și realizat de copiii și tinerii din Centrul Pinocchio situat în sectorul 3 al Capitalei.

Proiectul FUSION a inclus cursuri de educație teatrală și comunicare cu peste 15 adolescenți de la acest centru de plasament, realizate de artiști profesioniști și s-a finalizat printr-o ministagiune teatrală cu spectacolul A fost odată azi….Este singurul proiect din România în cadrul căruia elevii au creat și jucat o piesă de teatru inspirată din povești clasice, reinterpretate și adaptate vieții lor. Spectacolul A fost odată azi….a inclus pantomimă, muzică și efecte sonore realizate de ei, cu instrumente confecționate în cadrul atelierelor, dar și pasaje de ritm și percuție gândite cu ajutorul mingiilor de baschet, prin metoda Basket Beat.

Gabriela Teodorescu, sociolog, președinta Asociației AVATAR, a avut ideea proiectului FUSION pe care a pus-o în practică anul trecut. Un interviu realizat de Mirela Nicolae.

Asociatia AVATAR a fost înfințată de un grup de sociologi și asistenți sociali cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, încurajându-i să-și asume un rol cât mai activ în viata socială.

Asociația a demarat proiectul “Istorie și actualitate – femei rome pe scena vieții”, pornind de la o nevoie reală reieșită din interacțiunea cu un grup de femei din zona Rahova-Uranus, și de la datele care arată ca există încă un număr mare de persoane adulte care au dificultăți de scriere și de citire. Beneficiarele proiectului au fost femeile rome care trăiesc în zone defavorizate cultural din București.(Rahova, Uranus, Ferentari).

Proiectul a propus o serie de acțiuni culturale cu caracter educațional: crearea de texte și storytelling, teatru și dans, bazate pe experiența de viată a femeilor rome din grupul-țintă și spectacole pentru publicul larg.