Parteneri

header

Cursuri

Comunicarea care īntreţine relaţia dintr
28 martie 2013 ora 18,00

Asociatţia AVATAR în colaborare cu Prăvălia Părinţilor vă invită la atelierul

Cum să împlinesc nevoile copilului meu şi cum să îl ascult într-un mod relaţional

 

 

Ce este Metoda ESPERE®?

Este o metodă de comunicare în relaţii dezvoltată de-a lungul ultimilor 35 de ani de psihologul şi sociologul francez Jacques Salomé. Este o metodă bazată pe concepte, instrumente şi reguli specifice ce te vor ajuta să comunici cu copilul tău pentru a-i creşte energia, stima de sine, increderea in sine, plăcerea de a trăi, iubirea de sine

 

Ce îţi propune această metodă?

Instrumente concrete, aplicabile în cotidian pentru îmbunătăţirea relaţiei cu copilul tău.

 

Ce poate aduce în viaţa ta şi a copilului tău această metodă?

Pornind de la ideea că responsabilitatea fiecărui părinte faţă de copilul său este să îl crească şi să îl educe pentru a deveni autonom şi independent, metoda te ajută să îţi îndeplinineşti funcţia parentală în interesul copilului; îţi propune să îţi ascultaţi nevoile, fricile şi dorinţele proprii şi pe cele ale copilului; îţi propune să îţi creezi o relaţie frumoasă cu copilul tău prin ascultare şi poziţionare.

 

Fiecare persoană are, pe lângă nevoile de bază şi nevoi relaţionale: nevoia de a fi valorizat, nevoia de a visa, nevoia de intimitate, nevoia de a se exprima, nevoia de a fi recunoscut, nevoia de a influenţa, nevoia de a fi înţeles în registrul în care se exprimă. Dacă aceste nevoi sunt satisfăcute, copilul se poate dezvolta armonios şi poate deveni un adult autonom şi capabil să îşi gestioneze propria viaţă.

 

Vei descoperi cum îţi poţi acompania copilul, în procesul lui de creştere, pentru a ieşi din dependenţă şi a deveni din ce în ce mai independent şi responsabil de propriile trăiri, dorinţe, comportamente. Îi vei putea transmite copilului tău mijloace prin care să gestioneze ceea ce primeşte de la ceilalţi, într-un mod sănătos pentru el.

 

Vei afla cum să te asculţi pentru a-i propune copilului tău un mod de a comunica care întreţine relaţia şi oferă copilului cadrul în care să se exprime, să îşi satisfacă nevoile şi să se îngrijească de propriile dorinţe.

 

Temele pe care le vom aborda în cadrul acestui atelier sunt:

*      despre nevoile relaţionale ale copiilor,

*      despre diferenţa între nevoi şi dorinţe,

*      despre cum putem împlini nevoile şi cum să îl acompaniem pe copil să îşi realizeze dorinţele,

*      despre cum să ascult fricile copilului şi dorinţele din spatele lor

 

Trainer: Gabriela Dinu-Teodorescu, trainer certificat CNFPA, consultant  comunicare relaţională în Metoda ESPERE®, în curs de validare, facilitator teatru forum, cu competenţe in educaţia non-formală pentru tineri.

 

Data: 28 martie 2013, ora 18.00

Durată: 2 ore

Modalitate de lucru: se prezintă concepte şi instrumente şi se lucrează cu situaţiile concrete ale participanţilor

Număr minim de participanţi: 6. Număr maxim de participanţi: 10

Cost: 50 lei/participant

Inscrieri la programari@pravaliaparintilor.ro Detalii şi pe www.asociatia-avatar.ro şi pe Facebook la http://www.facebook.com/AsociatiaAvatar

Locatie: Pravalia Parintilor, Bd. Unirii nr. 73, bloc G3, sc. 2, et. 3, ap. 41 (zona Piata Alba Iulia) Bucuresti, Romania - www.pravaliaparintilor.ro

 

Va aşteptăm cu drag!

 

Trainer Gabriela Dinu-Teodorescu