Parteneri

header

Cursuri

Cum să îi creez copilului meu contextul în ca
9 martie 2013

Comunicarea care întreţine relaţia dintre părinţi şi copii - Cum să îi creez copilului meu contextul în care să crească armonios

 

 

Atelier de comunicare relaţională pentru toţi părinţii (metoda E.S.P.E.R.E.® - Energie Specifică Pentru o Ecologie Relaţională Esenţială)

 

 

Ce este metoda ESPERE®?

Este o metodă de comunicare în relaţii dezvoltată de-a lungul ultimilor 35 de ani de psihologul şi sociologul francez Jacques Salomé. Este o metodă bazată pe concepte, instrumente şi reguli specifice ce te vor ajuta să comunici cu copilul tău pentru a-i creşte energia, stima de sine, increderea in sine, plăcerea de a trăi, iubirea de sine

 

Ce îţi propune această metodă?

Instrumente concrete, aplicabile în cotidian pentru îmbunătăţirea relaţiei cu copilul tău.

 

Ce poate aduce în viaţa ta şi a copilului tău această metodă?

Pornind de la ideea că responsabilitatea fiecărui părinte faţă de copilul său este să îl crească şi să îl educe pentru a deveni autonom şi independent, metoda te ajută să îţi îndeplinineşti funcţia parentală în interesul copilului; îţi propune să îţi ascultaţi nevoile, fricile şi dorinţele proprii şi pe cele ale copilului; îţi propune să îţi creezi o relaţie frumoasă cu copilul tău prin ascultare şi poziţionare.

 

Fiecare persoană are, pe lângă nevoile de bază şi nevoi relaţionale: nevoia de a fi valorizat, nevoia de a visa, nevoia de intimitate, nevoia de a se exprima, nevoia de a fi recunoscut, nevoia de a influenţa, nevoia de a fi înţeles în registrul în care se exprimă. Dacă aceste nevoi sunt satisfăcute, copilul se poate dezvolta armonios şi poate deveni un adult autonom şi capabil să îşi gestioneze propria viaţă

 

Vei descoperi cum îţi poţi acompania copilul, în procesul lui de creştere, pentru a ieşi din dependenţă şi a deveni din ce în ce mai independent şi responsabil de propriile trăiri, dorinţe, comportamente. Îi vei putea transmite copilului tău mijloace prin care să gestioneze ceea ce primeşte de la ceilalţi, într-un mod sănătos pentru el.

 

Vei afla cum să te asculţi pentru a putea să treci de la un mod antirelaţional şi controlator la un mod de a comunica care întreţine relaţia şi oferă copilului cadrul în care să se exprime, să îşi satisfacă nevoile şi să se îngrijească de propriile dorinţe.

 

Metoda poate fi utilizată pentru îmbunătăţirea tuturor tipurilor de relaţii: relaţii profesionale, relaţia părinte-copil, relaţia educator-persoană educată, relaţia profesionist-client, relaţia de cuplu, relaţia cu sine etc.

 

 

Teme de lucru pentru relaţia părinte-copil

 

  1. Ce este relaţia şi care este responsabilitatea mea într-o relaţie
  2. Diferenţierea între persoană şi comportament şi între relaţie şi sentimente
  3. Dimensiunile funcţiei parentale: mamă/mămică, tată/tătic
  4. Nevoi şi dorinţe, frici şi dorinţe
  5. Cum să îmi ascult copilul? Ascultarea în cele trei registre: real, imaginar şi simbolic
  6. Mesajele care circulă într-o relaţie: sistemul SAPPE si cum sa trecem de la reacţional la relaţional
  7. Cele patru dimensiuni relaţionale: a cere, a da, a refuza, a primi
  8. Relaţia cu bunica/bunicul

 

 

Trainer: Gabriela Dinu-Teodorescu, trainer certificat CNFPA, consultant comunicare relaţională în metoda E.S.P.E.R.E®, în curs de validare, facilitator teatru forum, cu competenţe in educaţia non-formală pentru tineri.

 

Data: 9 martie 2013

Durată: 3 ore

Modalitate de lucru: se prezintă concepte şi instrumente şi se lucrează cu situaţiile concrete ale participanţilor

Număr minim de participanţi: 6. Număr maxim de participanţi: 10

Cost: 50 lei/participant

Inscrieri la contact@asociatia-avatar.ro Detalii şi pe www.asociatia-avatar.ro şi pe Facebook la http://www.facebook.com/AsociatiaAvatar

Locatie: Str. Aprodul Purice nr. 14, zona Obor-Ferdinand-Mosilor, in cadrul Cresei Montessori

 

Va aştept cu drag!

 

Gabriela Dinu-Teodorescu