Parteneri

header

Cursuri

Atelier relatia de cuplu
19 ianuarie 2013

Asociatia AVATAR continua seria evenimentelor dedicate comunicarii relationale prin metoda E.S.P.E.R.E ® cu atelierul din data de 19 ianuarie 2013
“Cum sa ne construim relatia de cuplu potrivita pentru fiecare dintre noi ”

In acest atelier iti propunem un alt mod de a comunica in relatia cu partenerul/a si modalitati concrete prin care să rezolvi conflictele din relaţia ta, printr-o abordare bazata pe respect reciproc, recunoastere si acceptare .
Jacques Salomé sustine ca „a trăi în doi, în condiţiile în care amândoi suntem diferiţi, presupune să acceptăm şi să folosim aceste diferenţe”.
Da, suntem diferiti! A fi diferiti este o oportunitate pentru dezvoltare, dar este si o provocare constanta. Daca devenim constienti de faptul ca suntem conceputi ca fiind diferiti, putem inlocui conflictele inutile, supararea, frustrarea, nefericirea si dezamagirea din relatie cu un cadru armonios, bazat pe respect, acceptare si crestere reciproca.
Multe persoane pleaca de la presupunerea ca partenerul/a ar trebui sa simta, sa-si doreasca si sa se comporte intr-un anume fel, “daca ma iubeste!” Acest “anume fel” poate fi felul in care noi ne comportam si ne simtim atunci cand iubim si nu modul celuilalt de a oferi in relatie.
Acceptarea diferentelor inerente si respectarea acestor diferente, va face loc iubirii sa infloreasca si fiecarui partener sa-si exprime sinele liber si sa se regaseasca in relatie, pentru ca fricile, dezamagirile, conflictele si neimplinirile sa se diminueze semnificativ.
Participand la acest atelier vei afla:
- cum te poti ingriji de relatia ta intr-un mod benefic pentru tine si pentru partener
- care este responsabilitatea ta intr-o relatie
- care sunt mesajele cu efecte antirelationale si cum le poti gestiona
- cum sa te afirmi intr-un mod relational fata de partener, utilizand demersuri de echilibrare in relatie
- cum sa diferentiezi intre persoana si comportamentul sau si intre relatie si sentimente
- cum sa lucrezi direct pe situatia concreta pe care vrei sa o depasesti in cuplul tau
- sa descoperi ce impact are asupra relatiei tale dinamica diferita de functionare a femeilor si barbatilor
- responsabilitatea fiecarui partener intr-o relatie fata de ceea ce este in interiorul sau si de ceea ce alege sa puna in relatie
- care sunt instrumentele relationale pe care le poti folosi pentru a trai impreuna cu celalalt, fiind tu insuti/insati
- care sunt nevoile relationale si cum te poti ocupa de ele
- care sunt fortele de dezechilibru intr-un cuplu
- care sunt dinamicile relationale
- care sunt fortele care ne pregatesc pentru cautarea partenerului si cele ce preced aceasta cautare
- sa stii cum sa pui în comun în cadrul relatiei pentru a ajunge la armonie


Iata cateva exemple de mesaje antirelationale care circula frecvent intre parteneri si modul in care putem transmite aceste mesaje intr-o maniera relationala:
“ Nu ma asculti niciodata!” poate deveni “Cand iti vorbesc si tu imi oferi solutii, eu nu ma simt ascultata!”
“ Nu mai avem paine!” poate fi explicit “Nu mai avem paine si iti cer sa mergi sa cumperi.”
“ Mergem la film?” poate fi clar “ Eu imi doresc sa merg sa vad un film la mall. Vrei sa ma insotesti?”

In cadrul atelierului se vor folosi instrumente concrete, concepte si reguli de igiena relationala, pe care le poti aplica in viata ta cotidiana imediat si care te vor ajuta sa iti imbunatatesti relatia de cuplu si astfel sa fi mai multumit/a, implinit/a, plin/a de energie si zambete  .
Metoda lucreaza cu situatii concrete, reale din viata participantilor, ca urmare, te invitam sa aduci cu tine situatiile pe care doresti sa le clarifici si/sau sa le imbunatatesti.
Atelierul este deschis tuturor persoanelor interesate de subiect şi care doresc sa-si creasca calitatea relatiei de cuplu prin intermediul comunicarii.

Durata : 5 ore in intervalul orar 09.00-14.00.
Locatia va fi anuntata ulterior celor inscrisi.
Investitia ta este de 90 lei.
Pentru cei care vin impreuna cu o alta persoana va fi de 80 lei/persoana si pentru grupuri de peste trei persoane de 70 lei/persoana. Pentru studenti, contributia este de 50 lei/persoana.
Cei care se inscriu pana la 07 ianuarie 2013, achita 70 lei/persoana si cei care se inscriu pana pe 13 ianuarie 2013 achita 80 lei/persoana. Se plateste in ziua seminarului.
Pentru inscriere, te rugam sa ne trimiti un mesaj cu numele persoanelor participante, numerele de telefon si adresele de email la contact@asociatia-avatar.ro, pana la data de 17 ianuarie 2013.
Moderator: Gabriela Dinu-Teodorescu, trainer certificat CNFPA, consultant comunicare relationala in metoda E.S.P.E.R.E®, in curs de validare, facilitator teatru forum in curs de formare, cu experienta in educatia non-formala pentru tineri.
Daca cunosti persoane care crezi ca sunt interesate sa participe, te rog sa le impartasesti acest mesaj.


Te asteptam cu drag!


Gabriela Dinu-Teodorescu
Consultant comunicare relationala
gabrieala@asociatia-avatar.ro
www.asociatia-avatar.ro
http://www.facebook.com/AsociatiaAvatar